top of page

Кофеинът и ползите му за косата

Приема на кофеин с кафето или чая сутрин е ежедневие за повечето хора. Доказано е, че една чаша горещо кафе може да помогне за повдигане на сетивата ви и ще ви освежи. Това качество на кафето се дължи на наличието на кофеин, който е основният стимулант. Но знаете ли, че тези качества на кафето са толкова ефективни и за косата?


Дължината, здравината и добрият външен вид на косата зависи от състоянието на космените фоликули и от ежедневното им подхранване. Оказва се, че наред със специфичните витамини и минерали, които подхранват фоликулите, много позитивно в това отношение влияе и кофеинът.

Затова включването на кофеин в състава на толкова много козметични продукти никак не е случайно.


Проучванията показват, че локалното приложение на шампоани или лосиони, съдържащи кофеин, влияе добре на растежа на косата в два аспекта:

директно ускорява растежа на косъма с около 50% и удължава жизнения цикъл на космените фоликули с около 30%.


С подхранването на фоликулите кофеинът подсигурява не само по-бърз растеж и запазване гъстотата на косата, но и поддържане на структурата и блясъка на косъма. Кофеинът регулира естественото омазняване на косъма в процеса на растежа му и предотвратява прекомерното омазняване в зоната на корена. Т.е. ползите от кофеина за здравето на косата са както количествени, така и качествени.

текст: Интернет


В този резултат от непрекъснатото проучване в лабораториите, италианският бранд Hair Company Professional разработва подсилващият шампоан и лосион за превенция с косопада - REINFORCING SHAMPOO и REINFORCING LOTION. Особено подходящи за мъже.

В основата на състава си в тези продукти залагат именно на кофеина. А също така и на таурин, смес от апигенин и олеанол. Подсилващият шампоан за коса, обогатен със ценни активни съставки, действат в съчетание срещу косопада:

  • Кофеина възстановява циркулацията, стимулирайки космената фоликула, която намира нова енергия.

  • Таурина подхранва косата в корена.

  • Апигенина подобрява микроциркулацията.

  • Олеанолова киселина подтиска ензима, отговорен за загубата на коса.

Повече за продуктите от серия Made for men на марката Hair Company ще намерите тук: http://bit.ly/33jIyMi


За запитвания за цени и поръчки, моля позвънете на 032/ 943 305, 0893 921 531 или потърсете нашите дистрибутори по райони тук: http://bit.ly/2OvCufg

82 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page