top of page

Полезните свойства на лайката

Лайката е много лечебно растение, често употребявана в козметиката. Причината за това са полезните вещества, които съдържа. Именно те я правят най-ползваното домашно лекарство. С лечебна цел се ползват само цветовете на лайката. Те съдържат етерично масло с богат и много полезен състав. От нея се извлича Алфа бизабололът - натурален продукт, със слаб сладък флорален аромат.


Алфа бизабололът въздейства изключително успокояващо върху кожата. Има бактерицидно и противовъзпалително действие. Ускорява процеса на заздравяване на кожата. От козметична гледна точка алфа бизаболола е една наистина универсална активна съставка. Ето защо и Оксидиращата емулсия #ColorEvoOxy, разработена от италианският бранд #SelectiveProfessional има в състава си именно тази уникална съставка, която придава не само нежния аромат на емулсията, но и добавя към нея полезните свойства на лайката.


Козметичните приложения на лайката заслужават специално внимание:

Лайката прави чудеса със слабата и изтощена коса. Подсилва я, укрепва корените ù, създава обем, придава блясък. Отдавна е известна способността ù да поддържа естествено русата или изрусена коса. Някога жените са миели косите си с отвара от лайка и са ги изсушавали на слънце, за да придобият красиви златисти нюанси. Лайката е известна като изсветлител на косата. А също и със своите свойства:

  • Противовъзпалително и антибактериално действие.

  • Въздейства в борбата с пърхота.

  • Придава ефект на ламиниране, което прави косата лъскава и еластична.

  • Прави косата мека и лесна за оформяне.

  • Флавоноидите в етеричното масло от лайка, осигуряват надеждна защита на кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

  • Възстановява тънката и изтощена коса.

  • Стимулира кръвообращението, спомага на кръвоносните съдове да се разширяват, осигурява достъпа на кислород до клетките, което ускорява процеса на растежа на косата и предотвратява косопада.

  • Органичните киселини отслабват тъмната пигментация, спомагат изсветляването и придават хубав и богат цвят на косата.Повече за продукта #ColorEvoOxy ще намерите тук: http://bit.ly/35sKbbZ

Този месец имаме специална промоция за тази обезцветяваща емулсия, вижте тук: http://bit.ly/2LUzlDQ

За запитвания за цени и поръчки, моля позвънете на 032/ 943 305, 0893 921 531 или потърсете нашите дистрибутори по райони тук: http://bit.ly/2OvCufg

28 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page