top of page

Стилистът на звездите Jason Collier в БългарияJason Collier (Джейсън Колиър) налага своя отпечатък в света на модата в прическите. Способността му да усеща естетиката на прическите за висшата мода и за рекламата го превръщат в стилист, който да бъде следван.


Джейсън започва кариерата си на четиринадесет години в гр. Кардиф (столицата на Уелс) като помощник в салон за почивните дни. Усещането, да влияеш положително на самочувствието на хората, като ги караш да се чувстват красиви и прекрасно, го вдъхновяват и той продължава със страст в тази професия. Днес той създава красиви прически за реклами в списания, за международни модни кампании, за лайфстайл публикации.


Напускайки Кардиф през 2001 г., за да се потопи напълно в индустрията, Джейсън продължи да преследва своята страст към Кобела. Тук Джейсън разработва програма за обучение, която отвежда младите ученици от първо ниво на обучение до ниво 3-то ниво, както и изграждане на впечатляващо портфолио, което може да им помогне да изградят кариера на стилисти. Докато разработва тази програма, Джейсън работи заедно със съименника на марката, Anestis Cobella, изучавайки и развивайки собствените си умения в областта на фризьорството и бизнеса, като същевременно помага да се оформи марката Cobella. Днес Виктория Бекъм и Сиена Милър се считат за клиенти, които са работили в тясно сътрудничество и с двете през последните години.

Освен че работи върху модни кампании от висок клас за Pret-a-Porter, Джейсън създава силни партньорства с фотографи и продуценти. Комбинирайки работата си в салона и на снимачната площадка за рекламна фотографията, Джейсън се изгражда като уникален стилист, който е едновременно близък до висшата мода и тенденции и практическата работа с клиенти в салона. Джейсън може да бъде намерен да работи в един момент зад кулисите на модните ревюта на Том Форд, Мери Каранццоу или Вивийн Уестууд, а в следващия - в салона си в Лондон. През юли 2015 г. Джейсън бе обявен за „Колорист на годината“ на Великобритания.


Джейсън Колиър е и част от екипа топ-стилисти на италианския бранд #SelectiveProfessional и ще гостува на българските стилисти в рамките на Италианския Фестивал на красотата и прическата, 29-31.03.2019, Палата 2, Международен панаир – Пловдив. Заедно с Max Pradella ще изнесат БЕЗПЛАТЕН семинар „Официални прически“ на 31.03. в хотел Марица, Пловдив.


За записвания за семинара, моля позвънете на 0878 665 969 (всеки работен ден от 10:00 до 17:00).
81 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page