top of page

Чесън – за здрава и силна коса

Актуализирано: 5.11.2019 г.

Всички сме чували за универсалните лечебни качества на Негово Величество Чесъна. Лековитите му приложения наистина са безброй – като се започне от благотворното му въздействие върху организма като храна, и се стигне до удивителните му целебни свойства, които този Вълшебник оказва върху кожата, ноктите и косата.


Чесънът е богат на съединения като алицин, сяра, цинк и калций, които са полезни за здравето и красотата заради антибиотичните и антимикотичните си свойства. Също така е богат източник на селен и заедно с витамин Е, витамин В1, витамин В6 и витамин С в организма, дава тласък на антиоксидантната активност и спомагат за насърчаване на растежа на косата и за подобряване на нейната текстура. Тези хранителни вещества същевременно спомагат за борба с всякакви болести по скалпа.

Алицинът в чесъна помага за подобряването на кръвообращението в скалпа, което от своя страна намалява косопада и помага за стимулиране на растежа. Този химичен елемент изпълнява и значима роля в стимулирането растежа на косата. Чесънът също има антибактериални и противогъбични свойства, които помагат при лечение на пърхот и сърбеж по скалпа. Сярата пък, присъстваща в състава на чесъна, също е верен помощник в борбата срещу пърхота и предотвратява риска от неговата повторна поява. Ето защо и продуктите за коса, които в основната си съставка имат чесън, са толкова полезни.


Предимства на чесъна за растежа на косата:

  • Чесъна има високо съдържание на минерали като калций, цинк и сяра, които са от съществено значение за растежа на косата.

  • Действа антимикробно и антибактериално, като предпазва от увреждане на скалпа.

  • Съдържанието на селен в чесъна стимулира циркулацията на кръвта и стимулира растежа на косата.

  • Пречиства космените фоликули, за да ги укрепи, и предотвратява повторното им запушване, за да се ограничи загубата на коса.

  • Помага при обострени проблеми на скалпа, като сърбеж и пърхот.

  • Чесънът е силно обогатен с витамин С, което е чудесно за здравето на косата ви. Той повишава производството на колаген, който помага при растежа на косата.

текст: Интернет

Италианската марка Kay Pro е специализирана в про­дуктите на терапии за коса и скалп. Популярни са сред милиони жени по света, заради високото качество на средставата за грижа за косата и техните натурални съставки.


В разработената нова формула те залагат в грижата срещу косопада с новата серия продукти GARLIC, която подсилва растежа, стопира косопада, повишава регенерирането на нови космени фоликули, премахва вредните токсини от кожата на главата, подобрява структурата на косъма и укрепва корените на косата!

Повече за продуктите от серия #Garlic на марката #KayPro ще намерите тук: http://bit.ly/36AcJkG


За запитвания за цени и поръчки, моля позвънете на 032/ 943 305, 0893 921 531 или потърсете нашите дистрибутори по райони тук: http://bit.ly/2OvCufg

545 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page